Από τη γέννηση μέχρι τη βάδιση… η αισθητικοκινητική ανάπτυξη.

Από τη γέννηση μέχρι τη βάδιση… η αισθητικοκινητική ανάπτυξη.

Το Κέντρο Υγείας Παιδιών και Εφήβων «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ» διοργανώνει σεμινάρια για γονείς, μελλοντικούς γονείς και όχι μόνο, σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και με τίτλο: Πρώτος χρόνος ζωής: Το θεμέλιο για υγιή ανάπτυξη.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μελέτης & Έρευνας Synergy Foundation το οποίο είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης (οδός Λυκάβου, Λεμεσό) στις πιο κάτω ημερομηνίες:

2/3, 16/3, 30/3 και 6/4/2017, και ώρα 19.00-20.30 Είσοδος Ελέυθερη

Τρίτο Σεμινάριο – Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 19:00-20:30 (Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων)

Από τη γέννηση μέχρι τη βάδιση… η αισθητικοκινητική ανάπτυξη.…., από Γιώτα Χριστοδούλου Εργοθεραπεύτρια,  Υπουργείο Υγείας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων. . Προκρατήσεις στην Ηλιακτίδα στο τηλέφωνο 25720200.

Η φύση έχει φροντίσει και καλοσχεδιάσει ώστε η καρδούλα να χτυπά, το δέρμα να αισθάνεται, τα μάτια να κοιτάνε, τα πόδια να κλωτσάνε και τα αυτιά να αφουγκράζονται.

Οι αισθήσεις του νεογέννητου είναι εκεί, έτοιμες για να συναντηθούν με τον εγκέφαλο και την ψυχή του. Το άγγιγμα να γίνει αγάπη και αφή, η όραση να γίνει επικοινωνία και αναγνώριση και οι μύες να δώσουν δύναμη στα πόδια για το μεγάλο γεγονός … τη βάδιση!

Ο πρώτος χρόνος γεμάτος αλλαγές και εξελίξεις στις οποίες όλοι έχουν κάτι να πουν! Γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, ξαδέλφια, φίλοι!

Τι αναμένουμε τον πρώτο χρόνο ζωής και πως διευκολύνουμε την φυσιολογική ανάπτυξη; Τι χρειάζεται για να ηρεμήσει; Πως το βοηθώ να εξελιχτεί κινητικά; Να μπουσουλήσει; Να βάλει τα χέρια στο στόμα; Μα γιατί αδειάζει τα ντουλάπια της κουζίνας ενώ έχει τόσα παιχνίδια; Τι να παίξω μαζί του;

Το παιδί μαθαίνει και μαζί του και εσείς. Η γέννηση ενός παιδιού είναι η γέννηση ενός γονιού!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

02/03/2017 Ο ρόλος της συναισθηματικής εμπλοκής του γονιού στην ανάδυση του εαυτού του βρέφους.

Από Δρ. Πόλα Σακάτου Ιδιώτη Κλινική Ψυχολόγο

Εκπαιδευόμενη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

16/03/2017 Από το κλάμα στον έναρθρο λόγο….

Από Δρ. Έλενα Θεοδώρου Λέκτορα Λογοθεραπείας

Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ

30/03/2017 Από τη γέννηση μέχρι τη βάδιση… η αισθητικοκινητική ανάπτυξη.

Από Γιώτα Χριστοδούλου

Εργοθεραπεύτρια,  Υπουργείο Υγείας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

06/04/2017 Μητρικός Θηλασμός

Από Ανδρέου Λίλιαν

S.R.M.-S.C.M -Μέλος διοικητικού συμβουλίου ΦΙΛΟΤΟΚΟΣ

print

Σχετικά Άρθρα

Υδρονέφρωση στο έμβρυο

Υδρονέφρωση στο έμβρυο

Υδρονέφρωση στο έμβρυο Από Γιάννη Κεδαρίτη, παιδίατρο, Παραλίμνι. Εκτίμηση και αντιμετώπιση υδρονέφρωσης στο έμβρυο Το 2.3% των εγκύων με ηλικία...

Ομφαλός-Ομφάλιος λώρος

Ομφαλός-Ομφάλιος λώρος

Από Μιχάλη Ιασονίδη, παιδίατρο και Κωνσταντίνο Μαρίνο, φοιτητή Ιατρικής Φροντίδα ομφαλού (υπολείμματος ομφάλιου λώρου) Θα πρέπει να διατηρείτε...

Λαρυγγίτιδα

Λαρυγγίτιδα

Η λαρυγγίτιδα είναι συχνά ήπιο νόσημα, και τα περισσότερα παιδιά που προσβάλλονται από αυτήν αναρρώνουν γρήγορα. Σε μερικές περιπτώσεις...