Κατάγεται από την Ασγάτα και φοίτησε στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια δίδαξε ιατρικά θέματα σε μαθητές δημοσίου επαγγελματικού λυκείου στην Αθήνα, για τρία σχολικά έτη. Παράλληλα διορίστηκε ως γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΙΚΑ Αθηνών, όπου και εργάστηκε μέχρι το 1995.

Από το 1990 μέχρι το 1994 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Παιδιατρική ασκούμενος στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκλήρωσε και τη Διαδακτορική του Διατριβή. Έχει παρακολουθήσει πολλά Πανελλήνια, Μεσογειακά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Ιατρικά Συνέδρια, σε κάποια μάλιστα έχει παρουσιάσει και εργασίες.

Εργάζεται στη Λεμεσό ως παιδίατρος από το 1995. Από το 2007 είnαι συνιδιοκτήτης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια παιδιατρική φροντίδα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Διετέλεσε γραμματέας του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτών Παιδιάτρων. Διετέλεσε ενεργό μέλος του ΔΣ της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, τη περίοδο 2008-12 από τη θέση του γραμματέα, ενώ από το 2012 μέχρι το 2016 από τη θέση του Προέδρου.

Από τις 5/7/2018 κατέχει θέση Επίκουρου Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.