Από το κλάμα στον έναρθρο λόγο….

Από το κλάμα στον έναρθρο λόγο….

Το Κέντρο Υγείας Παιδιών και Εφήβων «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ» διοργανώνει σεμινάρια για γονείς, μελλοντικούς γονείς και όχι μόνο, σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και με τίτλο: Πρώτος χρόνος ζωής: Το θεμέλιο για υγιή ανάπτυξη.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μελέτης & Έρευνας Synergy Foundation το οποίο είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης (οδός Λυκάβου, Λεμεσό) στις πιο κάτω ημερομηνίες:

2/3, 16/3, 30/3 και 6/4/2017, και ώρα 19.00-20.30 Είσοδος Ελέυθερη

Δεύτερο Σεμινάριο – Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 19:00-20:30 (Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων)

Από το κλάμα στον έναρθρο λόγο….από Δρ. Έλενα Θεοδώρου, Λέκτορα Λογοθεραπείας, Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, ΤΕΠΑΚ. Προκρατήσεις στην Ηλιακτίδα στο τηλέφωνο 25720200.

Ενώ τα βρέφη ξεκινούν να παράγουν τις πρώτες τους λέξεις κοντά στους 12 μήνες ζωής τα θεμέλια της επικοινωνιακής ικανότητας μπαίνουν από πολύ νωρίτερα.

Μαζί θα εξερευνήσουμε το πώς το κλάμα, ως πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας, δίνει σταδιακά τη θέση του στον έναρθρο λόγο. Πως ξεκινώντας να διακρίνει και να αναγνωρίζει ήχους κατά τη διάρκεια της κύησης, καταλήγει αργότερα να κατανοεί πολύπλοκες προτάσεις και ιστορίες. Πως το πρώτο κοίταγμα και τα πρώτα παιχνίδια της μαμάς με το νεογέννητο θα αποτελέσουν την απαρχή για αλληλεπίδραση – πρωταρχικό συστατικό της υγιούς επικοινωνίας.  Η μαμά, ο μπαμπάς και το κοντινό περιβάλλον μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την πορεία. Μπορούν να ενισχύσουν το βρέφος συμμετέχοντας στο παιχνίδι του, μιλώντας του, λέγοντας του ιστορίες, τραγουδώντας του, κοιτάζοντας το, ακουμπώντας το και όλα αυτά γιατί η επικοινωνία και ο λόγος είναι πολύτιμα εργαλεία μάθησης, σκέψης και κοινωνικοποίησης.

Μαζί θα δούμε πως θα εκμεταλλευτούμε τις καθημερινές στιγμές με το βρέφος μας και διασκεδάζοντας να  ενισχύσουμε την ανάπτυξη του λόγου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

02/03/2017 Ο ρόλος της συναισθηματικής εμπλοκής του γονιού στην ανάδυση του εαυτού του βρέφους.

Από Δρ. Πόλα Σακάτου Ιδιώτη Κλινική Ψυχολόγο

Εκπαιδευόμενη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

16/03/2017 Από το κλάμα στον έναρθρο λόγο….

Από Δρ. Έλενα Θεοδώρου Λέκτορα Λογοθεραπείας

Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ

30/03/2017 Από τη γέννηση μέχρι τη βάδιση… η αισθητικοκινητική ανάπτυξη.

Από Γιώτα Χριστοδούλου

Εργοθεραπεύτρια,  Υπουργείο Υγείας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

06/04/2017 Μητρικός Θηλασμός

Από Ανδρέου Λίλιαν

S.R.M.-S.C.M -Μέλος διοικητικού συμβουλίου ΦΙΛΟΤΟΚΟΣ

print

Σχετικά Άρθρα

Η αξία των εμβολίων

Η αξία των εμβολίων

Από Χρυσόστομο Κουάλη, Παιδίατρο (Κέντρο Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηλιαχτίδα) Συνέντευξη στο «Ygeia–News» Αν σταματήσουν τα εμβόλια, θα...