Εκδήλωση

 

Ο γιατροί του Κέντρου Υγείας Παιδιών και Εφήβων «Ηλιαχτίδα», Άντρος Γεωργίου, Μιχάλης Ιασονίδης και Χρυσόστομος Κουάλης, αποδέχθηκαν την πρόσκληση – πρόκληση να ξυρίσουν τα μουστάκια τους σε μια δημόσια διασκεδαστική τελετή, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΤΑΜΕΙΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση αυτή έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, καθώς πολλοί φιλάνθρωποι συμπολίτες μας έχουν συμφωνήσει να “θυσιάσουν” το μουστάκι ή το γένι τους, για αυτό τον ευγενή σκοπό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη (Χαρουπόμυλος) στη Λεμεσό και θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική με βιολιά, λαούτα και τσιαττιστά, ενώ θα σερβίρονται ζιβανία και κρασί με συνοδευτικά τσιμπήματα.

 

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την ευγενή χειρονομία των γιατρών της Ηλιαχτίδας, μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να καρφιτσώσουν χρήματα (να πλουμίσουν) στην ποδιά τους, καθώς θα ξυρίζονται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε την οικονομική σας εισφορά με επιταγή (ΤΑΜΕΙΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ) στην Τ.Θ. 50041, 3600 Λεμεσός – Κύπρος, ή να κάνετε μια δωρεά στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς του ταμείου, αναφέροντας τα στοιχεία σας, για να σας αποσταλεί σχετική απόδειξη:

Τράπεζα Κύπρου:   IBAN:CY83002001950000357020143407 / BIC: BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα: IBAN:CY65005002010002010172134601 / BIC: HEBACY2N

 

Εισφορές μπορούν να γίνουν και απευθείας στα γραφεία της Ηλιαχτίδας, στο 25720200.

Το Ίδρυμα «Ταμείο Ημέρας Αγάπης παιδιού» δημιουργήθηκε το 1993 από τους  Round Table 6 και τον Παγκύπριο Ραδιοφωνικό Σταθμό Κανάλι 6. Ο κύριος σκοπός του Ιδρύματος  είναι να προσφέρει οικονομική στήριξη για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών που βρίσκονται υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Προνοίας. Από τότε περίπου €1,000,000 έχει συλλεχθεί και χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

 

Άλλα επιφανή άτομα που έχουν “θυσιάσει” τα μουστάκια και τα γένια τους για τον ίδιο σκοπό:

  • Δρ. Γιώργος Αντωνιάδης – Παθολογοανατόμος • Κoς Νίκος Κυριακίδης – Συνέταιρος της Deloitte • Δρ. Ευαγόρας Κυριάκου – Δερματολόγος • Κος Φειδίας Πηλείδης – Πρόεδρος ΚΕΒΕ. • Κος Πέτρος Οικονομίδης – Πρόεδρος Totalserve • Κος Φρίξος Σαββίδης – Πρώην Υπουργός Υγείας • Κος Χρίστος Μαυρέλλης – Πρώην Υπουργός Οικονομικών • Κος Ανδρέας Μιχαηλίδης – Πρώην Βουλευτής • Δρ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος – Διευθυντής Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου • Κος Μίλτος Παπαδόπουλος – Αρχιτέκτονας – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λεμεσού • Κος Μιχάλης Παπαευαγόρου – Γενικός Διευθυντής Ραδιοσταθμού Κανάλι 6.

 

 

Ίδρυμα «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού»

Ποιοι είμαστε

Το Ίδρυμα «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού», με Αρ. Μητρώου 362, δημιουργήθηκε το 1993, από τα  έσοδα της πρώτης εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε από το Round Table 6 και τον Παγκύπριο Ραδιοσταθμό Κανάλι 6.

Στόχος μας είναι να καλύψουμε εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και ανάγκες ψυχαγωγίας των παιδιών που παρακολουθούνται από το Γραφείο Ευημερίας και γενικότερα άπορες οικογένειες, δηλαδή να τα βοηθήσουμε οικονομικά ώστε να ξεπεράσουν πιθανές μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, να επιχορηγούμε ιδιαίτερα μαθήματα και να τα ενισχύουμε οικονομικά στις σπουδές τους.

Επίσης, προσπαθούμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να νιώθουν λιγότερο μειονεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα, έτσι καλύπτουμε τα έξοδά τους για κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδρομές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Από το ‘93 μέχρι σήμερα, έχουμε δώσει 450 χιλιάδες ευρώ για υποτροφίες, άλλες 400 για φροντιστήρια, 40 χιλιάδες για εκδρομές και γενικότερα ψυχαγωγία των παιδιών, 50 χιλιάδες για λογοθεραπείες και άλλες θεραπείες και 30 χιλιάδες ευρώ για τα παιδιά που φοιτούν στις ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας. Επιπρόσθετα, έχουμε χορηγήσει στον Ερυθρό Σταυρό και άλλα Ιδρύματα, δωροκουπόνια ύψους 60 χιλιάδων ευρώ, για την αγορά σχολικών από άπορους μαθητές και την ενίσχυση άπορων οικογενειών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Μέχρι σήμερα, πάνω από €1,000,000 ευρώ έχει διατεθεί γι’ αυτά τα παιδιά.

Η συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του Ιδρύματος «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού», επιτυγχάνεται μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Round Table 6 και τον Παγκύπριο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 6.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

  • Το Φιλανθρωπικό δείπνο (Gala Dinner), που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Four Seasons κάθε χρόνο. Η αίθουσα αλλά και το όλο δείπνο μας παρέχονται δωρεάν.
  • Το «Ξύρισμα του μουστακιού» επώνυμων πολιτών, το οποίο πραγματοποιείται λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μεταδίδεται ζωντανά από το Κανάλι 6.
  • Το «Φιλανθρωπικό γεύμα», το οποίο πραγματοποιείται κατά την περίοδο των Καρναβαλιών, με σερβιτόρους επώνυμα άτομα, όπως Δημάρχους, Βουλευτές και Υπουργούς.

Και οι τρεις αυτές σημαντικές εκδηλώσεις, προβάλλονται από το Κανάλι 6 καθώς επίσης και από διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.