Απορίες για τον θηλασμό

Απορίες για τον θηλασμό

Το πρώτο μου παιδί το έκανα με Καισαρική τομή και δεν θήλασα. Τώρα όμως θέλω να θηλάσω, μπορώ;

Αφού θέλετε μπορείτε. Τα υπεύθυνα πρόσωπα θα σας βοηθήσουν.

Στην αρχή θα είναι ευκολότερα να θηλάζετε ξαπλωμένη γυρισμένη στο πλάι, έτσι ώστε το μωρό σας να μην ακουμπάει στο τραύμα της κοιλιάς.

Εργάζομαι. Σύντομα θα γυρίσω στη δουλειά μου τι θα γίνει με το θηλασμό;

Συνήθως οι μητέρες γυρίζουν στη δουλειά τους μετά τις 6 εβδομάδες, που είναι ο κρίσιμος χρόνος για να εγκατασταθεί σωστά η γαλουχία και να γίνει η προσαρμογή μητέρας-παιδιού.

Η μητέρα πια ξέρει να θηλάζει ξεπέρασε τις ανησυχίες της και το παιδί τακτοποίησε τα γεύματα του.

Έτσι και στη δουλειά σας θα πάτε άνετα, δε θα στερηθείτε τις χαρές της κοινωνικής σας ζωής και το μωρό σας θα εξακολουθεί να παίρνει το γάλα σας.

 Πόσο καιρό θα θηλάσω και πότε θ αρχίσω να δίνω στο μωρό μου στερεές τροφές;

Σ’ όλο τον κόσμο είναι παραδεκτό ότι τουλάχιστον τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του το βρέφος πρέπει να παίρνει ΜΟΝΟ το γάλα της μητέρας του. Αν αισθάνεσθε ευτυχισμένη με το θηλασμό μπορείτε να τον συνεχίσετε όσο θέλετε. Μετά τον έκτο μήνα όμως, πρέπει να δώσετε κι άλλες τροφές στο μωρό σας.

Πώς θα τελειώσω το θηλασμό;

Όταν μετά τον έκτο μήνα αρχίσετε και δίνετε και άλλες τροφές στο μωρό σας, προοδευτικά θα γίνει αντικατάσταση γευμάτων θηλασμού με τις καινούργιες τροφές. Έτσι, μια και θα θηλάζετε αραιότερα, θα έχετε λιγότερο γάλα.

Μεγαλώνοντας το μωρό σας θα θηλάζει πρωί, βράδυ. Στο χρόνο αν δεν θέλετε να συνεχίσετε, αντικαταστήσετε πρώτα το βραδινό και μετά τον πρωινό θηλασμό με γάλα αγελάδας φρέσκο παστεριωμένο ή EVAPORE.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το γάλα σας και θα τελειώσει ο θηλασμός ανώδυνα.

print

Σχετικά Άρθρα

Μικρωτία

Μικρωτία

Από Μιχάλη Ιασονίδη, Παιδίατρο, Λεμεσός Μικρωτία Η μικρωτία (που σημαίνει μικρό αυτί) είναι μια εκ γενετής παραμόρφωση του έξω ωτός. Σε πάνω από...